top of page

Проект: Надежда Димитрова – дизайнер /Dada Project Studio/

PANORAMA, Детска стая # FUTURE

Проектът е дизайн система за обзавеждане на детска стая.
Замисълът е за флексибилен продукт, който може „да расте, заедно с детето“. Формата съчетава асиметрични композиционно-водещи елементи от MDF - естествен фурнир и геометрични отворени и затворени обеми, изпълнени от фабрично боядисани плоскости.
Системата се състои от три функционални групи – спане | занимания | съхранение. Всяка от тях може да бъде адаптирана към всяка специфична конфигурация и площ на предназначеното помещение.
Флексибилността се изразява в две качества:
- Възможността обемите да се допълват спрямо нуждите на детето на съответния етап /към вече устойчивият дизай на конструкциите/
- Спрямо възрастта на детето, вратите и челата на чекмеджетата да се подменят с нови, в съответен цвят или покритие.
С тези качества стаята може да има морален и физически живот от 20 години. Снимките илюстрират изцяло композиционно завършена детска стая. Цветовото решение е продължение от тапета. Той е избран от детето, което сега навършва четири години.
В свободната площ на стаята са аранжирани пуфове и масички – „тапицирани играчки“.
Цялостното интериорно оформление включва и пасивните елементи – оформление на каса за стъклена врата към детската баня, „масивни“ греди по тавана и оформление на ниша, като реплика към гардероба.


Изпълнението е 100% произведено в България, с цялостен проджект мениджмънт от Dada Project Studio.

>>Продукти от каталог:
Легло – Bolzan Letti, Пуфове – Dall'Agnese Spa
Осветление - Miniforms

Детска стая # FUTURE, както и продуктите по каталог, може да поръчате в Dada Project Studio/ Interior Dada Showroom: ул. И. Денкоуглу 2.

bottom of page