top of page

ДАДА – Ние всички участваме във формирането на ценностите в изкуството, които са се превърнали във форма с живот, а тази форма е дизайнът, който определя нашето битие.“

ЕКИП

Dada Project Studio е създадено през 2011 г. от Иван Александров – архитект и дизайнер.                                                                        

Водещ екип:   

 

Иван Александров – архитект и дизайнер

Надежда Димитрова – интериорен и продуктов дизайнер

Александър Димитров – дизайн и шоурум мениджър

За Иван Александров

Иван Александров е работил в ранния си период, през 1970-те години, в Архитектурна група - "ПРОМПРОЕКТ“ (София), след което, като Главен дизайнер на Леката промишленост в България в началото на 1980-те години.

По-късно като архитект на международни проекти в Грузия, Германия, Гърция, Турция, Франция, Италия в екип с арх. Маноло Нунес Яновски, арх. Алек Джапаридзе, и други архитекти с международна кариера.

Следващият период той изпълнява самостоятелно различни архитектурни и интериорни проекти.

Между 2001 и 2003 работи в Истанбул като интериорен и продуктов дизайнер за компаниите – ВЕКО, ELASTICO и други местни фирми.

След този период рестартира сътрудничеството си с арх. Петър Бурджиев, с когото са работили заедно в дизайн студио – „Пирин“ през 1980-те години.  

Архитект П. Бурджиев започва кариерата си в Агропромпроект (София), след което е работил в STAVOPROJECT (Храдец Кралове, Чехия) и в ИНТЕРПРОЕКТ към Международната Архитектурна академия в София.

Екипът от двамата водещи архитекти и техните сътрудници продължава да работи и днес върху локални и международни архитектурни проекти, както и върху различни по мащаб пространствени и интериорни проекти.

bottom of page