top of page

// „Преди да създадеш нещо осезаемо се запитай, има ли в това, което се готвиш да направиш, определена ценност или оригинална идея“//

Карим Рашид

ЧАСТЕН ИНТЕРИОР Е/В, BlackSeaRama, Балчик

Голф игрище, голф клуб с ресторант, индивидуални къщи с басейни, велоалеи, фитнес, амфитеатър на ръба на платото и, разбира се, безкрайна морска панорама – това не е пейзаж от френската Ривиера или Америка, а от България. От две години вече функционира голф игрището Блексирама в близост до Балчик и точно оттук ви представяме тази къща.

Собственичката на дома е успяла жена, пътувала и видяла много. Изборът й точно на това място е интересен. Самата тя разказва, че когато преди години била на гости при дъщеря си в САЩ и посетила голф игрище в Санта Барбара, я запленила гледката към океана от ръба на платото. Тази комбинация на голф игрище, море и спокойствието на затворения комплекс й се сторила непостижим блян. Споменът останал дълбоко в нея и тя започнала да се интересува дали някъде в България няма да се появи подобен проект. И ето че не чакала дълго. Открила Блексирама и станала една от първите собственички на парцел в комплекса.

В първоначалният проект арх. Л. Пунчева /архитект на комплекса/, в екип с Иван Александров, правят категорични промени, така че светлината и слънцето да влизат директно в къщата и цялата гледка на юг към морето и басейна да е пред очите.


Архитектурното разпределение постига преливане на пространствата на отделните зони, така че общият обем въздейства цялостно. 

Към най-голямата спалня е приобщена ваната, душ-кабината и мивката и така се е оформило едно общо цяло. Къщата разполага с четири спални, просторен хол с трапезария и разкошна покрита веранда пред басейна, където лятно време се събират всички  гости и домакините прекарват повечето от времето си.

bottom of page